Wine Watch klockor

Gåvan för alla vinälskare; LINDENÆS träklocka, handgjord i Italien av AB AETERNO

Det finns 1 produkt.

Visar 1-1 av 1 objekt

Wine Watch träklockor, 100% handgjorda i Italien av vintunnor i ek från Valpolicella

Presenten till mannen eller kvinnan som älskar vin och klockor. En unik 100 % handtillverkad "limited edition"-klocka i snygg och stilren design. Tillverkad av ekträ som återanvänts från vintunnor använda vid framställningen av rödvinet Valpolicella från Veneto-regionen i Italien.

Veneto-området i Italien är berömt för sitt rödvin Valpolicella. Många Valpolicella-vinproducenter använder vintunnor tillverkade av fransk ek för lagring av sina viner. Som avnjutare av dessa viner tyckte vi på LINDENÆS of Denmark att det skulle vara värt att återanvända några av dessa vintunnor efter att de "gjort sitt arbete". I Bolzano-området norr om Verona finns mångårig tradition av snyggt och gediget träarbete. Därför beslutade vi att i samarbete med AB AETERNOfrån Bolzano designa och tillverka en klocka, vars huvudbeståndsdel skulle vara ekträ från dessa uttjänta "Valpolicella"-vintunnor. Återbruk med kärlek till vin, miljö och unikt träarbete.

Resultatet har blivit en mycket vacker och elegant klocka, vars design, finish och uttryck återskapar formen från vintunnorna, återkallar smaken från vinerna och symboliserar hela passionen från vinproduktionen i Valpolicella-området. 
Med vår snygga Wine Watch-klocka har en dröm blivit verklighet och samtidigt en hel internationell framgångshistoria med ek från Frankrike, urverk från Schweiz, hantverk och vin från Italien och idé och design från Danmark.

Det framställs endast 200 exemplar av denna "wine watch"-träklocka. Alla klockor är numrerade, vilket gör denna Wine Watch till ett självklart samlarobjekt, och naturligtvis även en "klocksäker" gåva till både vinälskaren och samlaren.